1 uit eten met iens

Emperor of India

Leiden, Hogewoerd 6Telefoon (071) 514 33 90Keuken open 17.00-22.30 uur, op maandag geslotenGemiddelde prijs drie gangen à la carte 17,50 euroCategorie: Kitscherige restaurants

Een eerste verkenning van de Indiase keuken kan in dit monumentaal kitscherige restaurant met Thalies: gevarieerde gerechten die in kleine porties op een groot dienblad worden geserveerd. Voor wie liever zelf kiest, staan er rogan josh, lamscurry en karahi murgh – kip uit een braadpan – op de kaart.

Uitstekend | Wij komen hier al jaren met veel plezier. De aankleding is ontzettend kitscherig (het heeft ook wel wat), maar verder is alles hier altijd uitstekend geregeld. Eten is waar het hier om draait: de meest verrukkelijke kruidige gerechten in allerlei variaties. (29-11-2007 E. K. te Leiden)

Matig | Ik heb hier afgehaald. En dat was een vrij teleurstellende ervaring: vlakke smaken, niet echt warm en vrij hoge prijzen voor voor- en bijgerechten. Eens maar niet weer dus. (01-04-2007 C. van R. te Gouda)

Eet en recenseer mee op www.iens.nl