Veel nieuw in Matinee

De ZaterdagMatinee brengt in het volgende seizoen een groot aantal Nederlandse en wereldpremières met onder andere werk van Joep Franssens, Maarten van Norden, Giel Vleggeer, Robin de Raaff, Richard Rijnvos en Jan Vriend. Verder wordt aandacht besteed aan Joseph Haydn, die overleed in 1809 en Felix Mendelssohn, die in hetzelfde jaar werd geboren.

Ook klinkt veel muziek van en rond Johann Sebastian Bach. De zeventigste verjaardag van Louis Andriessen wordt gevierd evenals de vijftigste verjaardag van James MacMillan.

Pierre Boulez dirigeert het Ensemble Intercontemporain. Ed Spanjaard dirigeert de Nederlandse première van Offrande sur le nom de Bach (1944) van Koechlin en Kees Bakels leidt de Nederlandse première van de nieuwe voltooide versie van La chute de la maison Usher van Debussy. In de operaserie zijn er uitvoeringen van Otello van Verdi, Der Sturm van Frank Martin, Roméo et Juliette van Gounod, Die Meistersinger von Nürnberg van Wagner, Orlando Paladino van Haydn en The Tempest van Thomas Adès.