Vaten fosfor spoelen aan bij IJmuiden en op Schiermonnikoog

IJMUIDEN/SCHIERMONNIKOOG. Op het strand van IJmuiden en Schiermonnikoog zijn de afgelopen dagen vaten met giftig fosforzuur aangespoeld. Dat hebben Rijkswaterstaat en de burgemeester van Schiermonnikoog gisteren gemeld. Op het Waddeneiland spoelden donderdag twee vaten aan. Deze zijn geborgen en opgeslagen in een loods op het eiland. Op de Noordpier bij IJmuiden werd zondagochtend ook een vat met fosforzuur gevonden. De brandweer zette de omgeving af en zocht in samenwerking met Rijkswaterstaat de kust rond IJmuiden af naar andere vaten met een gevaarlijke inhoud. Deze werden niet aangetroffen. De politie en gemeente Velsen hebben de vaten inmiddels opgeruimd. Het is nog onbekend waar de drie vaten fosforzuur vandaan komen. Rijkswaterstaat en het Korps Landelijke Politiediensten hebben de zaak in onderzoek.