Radio Voorkeur

Desmet Live. Regisseur Paula van der Oest vertelt over haar nieuwste film Tiramisu. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Gesprek met Joost Pollmann over zijn essaybundel Regen geen bezwaar, beschouwingen over het beeldverhaal. Stand-up comedian Cindy Pieterse vertelt in Schone Zaken over de tekeningen van Peter van Straaten en een verslag van de tentoonstelling Eye opener - de kracht van beeldtaal in het Museum voor Communicatie. Radio 6, 19.02-22.00u.

Kunststof. Hoofdredacteur Jean Paul Heck vertelt over het nieuwe muziekblad Off the Record, met in het eerste nummer o.a. Lenny Kravitz en John Travolta. Radio 1, 19.00-20.00u.

Componist van de week. De muziek van de Letse componist Peteris Vasks (1946) bestaat tot 1991, het jaar dat Letland politiek onafhankelijk wordt, alleen uit instrumentale stukken in een afwisselend avant-gardistische en spirituele stijl waarin de roep van vogels symbool staat voor vrijheid. Na 1991 volgt een groot aantal vocale werken met teksten verwijzend naar de lange lijdensweg van het Letse volk, natuur en religie. Radio 4, 19.30-20.02u.