Overige films

* La petite Lili (Claude Miller, 2003, Fra/Can). Filmauteur Miller filosofeert over de kruisbestuiving tussen kunst en werkelijkheid in vrije, in de hedendaagse Franse filmwereld gesitueerde bewerking van Tsjechovs De meeuw. Met Nicole Garcia als filmster op leeftijd, Ludivine Sagnier als ambitieuze jonge actrice, Bernard Giraudeau als succesrijk regisseur en Robinson Stevenin als diens avant-gardistische tegenvoeter. TV5, 18.30-20.30u.

Bubble Boy (Blair Hayes, 2001, VS). Komedie over 17-jarige jongen die vanwege een falend afweermechanisme noodgedwongen in een plastic tent leeft, werd hier en daar (o.m. door de Immune Deficiency Foundation) van smakeloosheid beticht. Ondertussen maakt de film van de jongen een held die zijn beperkingen overwint. Hij ontvlucht in een mobiele bubbel het ouderlijk huis om te voorkomen dat zijn buurmeisje met een ander trouwt. Bewonderenswaardige hoofdrol van Jake Gyllenhaal. RTL7, 20.30-22.00u.

Swordfish (Dominic Sena, 2001, VS). John Travolta is een welbespraakte meesterschurk in gewelddadige high tech-thriller. Film waarin een aan een helikopter bungelende autobus vol gijzelaars een New Yorks flatgebouw ramt, beleefde zijn Nederlandse bioscooppremière daags na 11 september 2001. SBS6, 20.30-22.30u.

Trois couleurs: bleu (Krysztof Kieslowski, 1993, Fra/Zwi/Polen). Eerste deel van trilogie beschrijft het rouwproces van een vrouw (Juliette Binoche) die haar man en kind verloren heeft. Over de dolgedraaide vrijheid van meningsuiting, die gevoelens exploiteert en prostitueert. Menigeen ergerde zich groen en geel aan de mystificatiezucht en bombastische retoriek in de film. Morgen, Arte, 14.55-16.30u.