op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice brengt een bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden. Burgemeester Cohen van Amsterdam opent de eerste standplaats voor kwaliteitstaxi’s. Daarmee wil de gemeente Amsterdam de chaos op de taxistandplaats bij het Centraal Station aanpakken.

Filmpje

Landing vliegtuig bijna mis

Door de harde wind kampte het luchtverkeer dit weekeinde met veel vertragingen. In Hamburg leek het bij de landing van een Airbus A320 bijna mis te gaan.

Bekijk de beelden van de landing via nrcnext.nl/links

Puzzelen

Online puzzelen

Dagelijks kun je puzzelen op de pagina Pauze, maar op de website staan nog meer hersenkrakers van Studio Steenhuis. Klik op het puzzelicoontje in de balk onderaan de site voor bijvoorbeeld de puzzel 3-4-5.

Surf voor nieuwe puzzels naar nrcnext.nl

Vandaag in de weblogs

Leterme ontslagen

Yves Leterme, de beoogde premier van België, is uit het ziekenhuis. In een videoboodschap zegt hij: „Wellicht zal ik nu op een iets andere manier aan politiek gaan doen, met een beetje meer evenwicht, wijsheid en rust, maar natuurlijk ook nog met dezelfde gedrevenheid en inzet.” Op 15 februari werd de christen-democraat opgenomen wegens inwendige bloedingen aan het maag-darmsysteem. Leterme zou op 23 maart moeten beginnen als premier.

Bekijk het filmpje op nrc.nl/brussel

Geplunderde boeken

Bijna 10.000 boeken die door de nazi’s werden geplunderd, zullen worden terugbezorgd aan de rechtmatige joodse eigenaars, zo meldt The Jewish Chronicle. Met een recent opgezette samenwerking tussen The Commission for Looted Art in London en de Stadtbibliothek Nürnberg zal geprobeerd worden na te gaan van wie de boeken waren en op welke manier ze aan de rechthebbenden teruggegeven kunnen worden.

Lees verder op nrc.nl/boeken

Lezers over New York

Correspondent Freek Staps laat op zijn weblogs lezers vertellen over hoe New York hen verrast. Zo belandde Rob Kranen met drie studievrienden in een Rolls-Royce op Manhattan.

Nieuwgierig? Kijk op nrc.nl/newyork