New Line Cinema gaat samen met Warner Brothers

NEW YORK, 3 MAART. Time Warner gaat zijn filmstudio New Line Cinema, bekend van onder meer de filmtrilogie Lord of the Rings, samenvoegen met zijn belangrijkste filmdivisie Warner Brothers om kosten te besparen. De reorganisatie zal waarschijnlijk honderden banen kosten bij New Line Cinema. Bij New Line werken circa zeshonderd mensen. De twee topmannen, Michael Lynne en Robert Shaye, zullen na afronding van de integratie in Warner Bros vertrekken. Het hoofdkantoor van New Line in Los Angeles blijft voorlopig bestaan. New Line moet voortaan verder gaan als productiebedrijf. De marketing en distributie van films worden ondergebracht bij Warner Bros. New Line werd in 1967 opgericht door Robert Shaye. De studio gold jarenlang als alternatief en onafhankelijk. Maar door de jaren heen werd New Line met filmproducties als Austin Powers en Rush Hour steeds commerciëler. De studio bracht onlangs nog de fantasiefilm Golden Compass uit en is op dit moment bezig met The Hobbit, het verhaal dat voorafgaat aan Lord of the Rings.