Nederlanders weer actiever op internet

VOORBURG, 3 maart. Nederlanders zijn steeds actiever op het internet, maar Europees gezien blijven we nog wel wat achter. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceerde over het internetgebruik in 2007. In Nederland internetten 11 miljoen mensen, jongeren actiever dan ouderen. Voor het vinden van informatie gebruiken zij bijna allemaal een zoekmachine. Zo`n 86 procent verstuurt geregeld e-mails met bestanden erin. Chatten, nieuwsgroepen bezoeken, mappen delen en bellen via internet zijn een stuk minder populair, ongeveer een op de drie internetters houdt zich daarmee bezig. Ouderen gebruikten het internet vrijwel alleen om informatie op te zoeken of te e-mailen. Jongeren gebruikten het internet vooral chatten (54 procent), internetbellen (50 procent) of het delen van muziek of films (57 procent).

Ga voor het tv-filmpje van Rob Houwer naar:http://geschiedenis.vpro.nl/gids