Napoli brengt Inter eerste nederlaag toe

Koploper Internazionale heeft gisteren in de Italiaanse voetbalcompetitie voor het eerst dit seizoen verloren. De club uit Milaan struikelde over middenmoter Napoli: 1-0. De hoofdrol in het duel in Napels was voor Inter-doelman Julio Cesar. De uitkomende Braziliaan verzuimde een lange bal weg te maaien, waarna de bal in de voeten van Marcelo Zalayeta belandde. De Uruguyaan kon de bal in een leeg doel tikken.

Cesar veroorzaakte later een strafschop door een speler van Napoli neer te halen. De doelman revancheerde zich enigszins door de door Zalayeta genomen penalty te stoppen. AS Roma profiteerde van het puntenverlies van Inter. De Romeinen wonnen zelf zaterdagavond eenvoudig van Parma. De nummer twee van de Italiaanse Serie A behaalde een zege van 4-1 en is Inter tot op zes punten genaderd. Alberto Aquilani, Francesco Totti en Mirko Vucinic maakten de doelpunten voor AS Roma. Giulio Falcone passeerde zijn eigen doelman. AS Roma heeft zes punten minder dan koploper Internazionale. Subtopper AC Milan liet punten liggen in het thuisduel tegen middenmoter Lazio: 1-1. AC Milan-middenvelder Clarence Seedorf viel vlak voor rust geblesseerd uit.

Arjen Robben mist woensdag de Champions-Leaguewedstrijd van zijn club Real Madrid tegen AS Roma. De Nederlander werd zaterdag tijdens het gewonnen competitieduel met Recreativo Huelva (2-3) onderuit geschopt. Quique Alvarez kreeg hiervoor een rode kaart. Robben verliet enkele minuten later het veld met een gekneusde linkerenkel. De aanvaller zou vandaag een scan laten maken. Robben was net een paar weken hersteld van een langdurige spierblessure. Real moet woensdag in Madrid de 2-1 nederlaag van twee weken geleden goedmaken om bij de laatste acht van het Champions-Leaguetoernooi te komen. Bij de Spanjaarden ontbreken ook de geblesseerde Ruud van Nistelrooy en Wesley Sneijder. Door de 3-2 zege op Huelva en de 4-2 nederlaag van rivaal Barcelona bij Atletico Madrid heeft koploper Real nu vijf punten voorsprong op nummer twee Barcelona.

In Engeland verloor koploper Arsenal zaterdag punten aan Aston Villa (1-1). Manchester United naderde de lijstaanvoerder dankzij een eenvoudige uitzege op Fulham (3-0) tot één punt. Arsenal speelde vorige week met 2-2 gelijk bij Birmingham City. (ANP)