Les Humphries dood

Les Humphries, de leider van een popkoor dat in de jaren zeventig ook in Nederland grote hits heeft gescoord, is op 67-jarige leeftijd overleden.

Volgens de Duitse krant Bild am Sonntag is hij al op Tweede Kerstdag in een ziekenhuis in Engeland gestorven aan een hartinfarct, maar zijn Duitse ex-vrouw en hun zoon kregen het nieuws pas een paar dagen geleden te horen. Humphries had geen contact meer met hen.

De Les Humphries Singers vormden vanaf 1970 een bont uitgedost en vrolijk zingend gezelschap in de hippie-stijl van de musical Hair. Hun grootste hits waren To my father's house en Mexico. Hun deelname aan het Eurovisie Songfestival, in 1976 met Sing sang song verliep minder succesvol; ze eindigden op de vijftiende plaats.

De uit Engeland afkomstige Les Humphries had zich eind jaren zestig in Duitsland gevestigd. Daar componeerde hij ook de titelmuziek voor de populaire politieserie Derrick.

Eind jaren zeventig keerde Humphries definitief terug naar zijn geboorteland. In Duitsland liet hij vrouw, kind en torenhoge belastingschulden achter. Sindsdien leidde hij een teruggetrokken bestaan.

Tien jaar geleden verspreidde Humphries al eens het bericht dat hij was overleden, om dat later weer tegen te spreken.