Jack Nicholson maakt filmpje voor Hillary Clinton

Jack Nicholson heeft een filmpje gemaakt voor presidentskandidaat Hillary Clinton. Jack and Hill, dat zaterdag op internet verscheen, bestaat uit fragmenten uit zijn films.

„And now folks, it’s time for who do you trust. Hubba, hubba, hubba. Money, money, money”, roept Nicholson als de Joker uit Batman. „There is nothing sexier than a woman that you have to salute in the morning”, zegt Colonel Jessup uit A Few Good Men.

Aan het slot van het filmpje komt de 70-jarige acteur ongeschminkt in beeld, om te beklemtonen dat hij achter de boodschap van zijn personages staat. Hij zegt niet blij te zijn met de huidige president. „Things could be a whole lot better”, verzucht de acteur als Jack Torrance uit de horrorfilm The Shining.

Het filmpje heeft Nicholson samen met regisseur Rob Reiner gemaakt. Een woordvoerder van de twee zegt dat er geen overleg is geweest met Hillary Clinton. (AP)

Bekijk Nicholsons Clintonfilmpje op nrc.nl/kunst