Herzog en Butter weer beste in cross

GILZE-RIJEN. Michel Butter heeft voor het tweede jaar op rij de nationale titel op de lange cross veroverd. De talentvolle atleet was in Gilze-Rijen veel te sterk voor de concurrentie. Voor Butter is het zijn tweede nationale titel in korte tijd. Eerder dit jaar werd hij Nederlands kampioen op de 10 kilometer op de weg. Het zilver ging naar Patrick Stitzinger, Sander Schutgens kreeg brons. Schutgens eindigde als vierde achter Greg van Hest, maar de nummer drie werd gediskwalificeerd omdat hij zijn verplichte clubtenue van Tilburg Road Runners niet droeg. Bij de vrouwen prolongeerde Adriënne Herzog haar titel. De gedoodverfde favoriete hield op het zware parkoers over 6.300 meter Miranda Boonstra en Jolanda Verstraten achter zich. Het was haar vierde crosstitel op rij.