Golfer Els wint na vier jaar in VS

Voor het eerst sinds 2004 is de Zuid-Afrikaanse golfer Ernie Els er gisteren in geslaagd weer een wedstrijd in de Amerikaanse proftour (PGA) te winnen. Hij schreef in Palm Beach de Honda Classic op zijn naam. Hij excelleerde met een slotronde van 67 slagen en passeerde drie concurrenten in het klassement. Met een totaal van 274 slagen bleef hij zes onder par.

De Engelsman Luke Donald bleef één slag achter bij Els en eindigde als tweede. De Australiër Nathan Green werd derde met 276 slagen.

De 38-jarige Els behoort al jaren tot de wereldtop. Hij won drie majors en al meer dan vijftig toernooien. Op Amerikaanse bodem stond hij al een tijdje droog. Zijn laatste zege vóór de overwinning in Palm Beach was in 2004. „Het heeft heel lang geduurd”, zei de man die The Big Easy wordt genoemd, „maar vandaag speelde ik behoorlijk goed. Dit is mijn doel geweest.”

Met zijn zestiende overwinning in de PGA-tour verdiende Els 990.000 dollar (650.000 euro). Op de wereldranglijst steeg hij van de vierde naar de derde plaats.

Vorige maand verspeelde Els een bijna zekere overwinning aan de Amerikaan Tiger Woods tijdens een toernooi in Dubai, met een kolossale fout op de achttiende hole.

De twee Nederlandse deelnemers aan het golftoernooi van de Europese Tour in India zijn geëindigd op een gedeelde 38ste plaats. Robert-Jan Derksen had in de laatste ronde 71 slagen nodig en Joost Luiten 72. Met hun score van min-5 (vijf slagen onder het baangemiddelde), verdienden ze ieder ruim 10.000 euro. Luiten heeft dit seizoen al een ton bij elkaar geslagen en staat 54ste op de lijst met best verdienende spelers, Derksen bezet de 84ste plaats met 60.000 euro. In New Delhi won de Nieuw-Zeelander Mark Brown, die op min-18 uitkwam. (ANP)