Film van de dag

Fraaie decors en prachtige kostuums in A Good Woman (Mike Barker, 2004). scene uit de film A Good Woman (2004) FOTO: Paradiso Paradiso

A Good Woman. Wie geen genoeg kan krijgen van Oscar Wilde’s aforismen kan zijn hart ophalen aan A Good Woman, een verfilming van Lady Windermere’s Fan uit 1892. De taalgrappen uit dat toneelstuk waren nog niet genoeg voor de filmmakers, ze plunderden ook nog Wilde’s andere stukken. Het levert een spervuur aan ‘witticisms’ op. Deze nieuwe adaptatie maakt van Mrs. Erlynne (Helen Hunt) en Lady Windermere (Scarlett Johansson) Amerikanen die overwinteren aan de Italiaanse Amalfi-kust ergens in de jaren dertig. De plot, waarin Erlynne achter de man van Lady Windermere aangaat, wordt voortgestuwd door de met verve roddelende aristocraten en draait om manipulaties, misverstanden en – uiteindelijk – vertrouwen. De kostuums en het decor zijn prachtig, maar toch komt de film nooit echt helemaal tot leven.(Mike Barker, 2004, GB/I/E/VS/L), BBC2, 21.30-23.00u.André Waardenburg

    • André Waardenburg