een weekeinde vol voetbal

In de strijd om VVV-speler Nordin Amrabat heeft SC Heerenveen concurrentie gekregen van PSV. De Eindhovense club bereikte een akkoord met VVV-Venlo over de transfersom van de twintigjarige aanvaller. Heerenveen sloot eerder ook al een principeovereenkomst met de Venlonaren. „Er zijn nog meer clubs in Nordin geïnteresseerd”, aldus zaakwaarnemer Winnie Haatrecht. „Alleen PSV en Heerenveen hebben een akkoord over de transfersom met VVV. In de loop van volgende week ga ik samen met de vader van Nordin praten met PSV om te horen wat voor plannen ze met hem hebben.”

Ryan Donk is door trainer Louis van Gaal om disciplinaire redenen buiten het basiselftal van AZ gehouden voor de uitwedstrijd tegen Roda JC (1-1). De verdediger had zich verslapen en meldde zich zaterdagochtend te laat op de club. Het was al de tweede keer dit seizoen dat Van Gaal de jeugdinternational passeerde wegens het overtreden van de huisregels. Eind augustus bleef Donk buiten de basis tegen Vitesse omdat hij in de zon naar een jeugdwedstrijd van AZ had gekeken.

Real Madrid staat weer stevig op kop in de Primera Division. De kampioen won de uitwedstrijd bij Recreativo Huelva (2-3) en kreeg hulp uit onverwachte hoek. Stadgenoot Atletico versloeg Barcelona met 4-2. Robinho scoorde twee maal voor Real. Raul tekende voor het eerste doelpunt van de koploper, die in de slotfase tegen negen man speelde. Bij Recreativo kregen Luis Beto en Quique Alvarez een rode kaart. Real finishte met tien man omdat Sergio Ramos twee keer geel ontving.

Arjen Robben liep een enkelblessure op. De Nederlandse international van Real werd in de tweede helft fors onderuit gehaald door Quique Alvarez, die daarvoor een rode kaart kreeg. Tien minuten later moest Robben het veld verlaten met een flinke kneuzing in zijn linkerenkel. De aanvaller was net een paar weken hersteld van een langdurige spierblessure. Ook Royston Drenthe verliet geblesseerd het veld. De oud-Feyenoorder had last van een kneuzing in het bovenbeen.

Ronaldinho bezorgde Barcelona de openingstreffer in de wedstrijd bij Atletico Madrid. De Catalanen verloren in de slotfase van de eerste helft echter de regie over het duel. Sergio Aguero en Maxi Rodrigues sloegen namens de thuisclub nog voor rust toe. Diego Forlan en opnieuw Aguero vergrootten de voorsprong tot 4-1. Samuel Eto’o bepaalde de eindstand op 4-2.

Trainer Ronald Koeman leed met Valencia een nederlaag na twee zeges en twee remises. Hij verloor met 2-0 bij Espanyol en blijft steken op de negende plaats. Luis Garcia scoorde twee maal voor Espanyol, de laatste uit een strafschop. Valencia-middenvelder Hedwiges Maduro moest in de 80ste minuut het veld verlaten na een tweede gele kaart. Ook Koemans assistent Tony Bruins Slot werd even later door de scheidsrechter weggestuurd.

AC Milan-middenvelder Clarence Seedorf mist morgenavond mogelijk het Champions-Leagueduel met Arsenal. De Nederlander viel zaterdag in de eerste helft van de competitiewedstrijd tegen Lazio Roma (1-1) geblesseerd uit. „Het zal heel moeilijk voor hem worden op tijd hersteld te zijn”, sprak trainer Carlos Ancelotti. De eerste wedstrijd tegen Arsenal eindigde in 0-0. Ancelotti mist vrijwel zeker ook de Braziliaan Kaka.

Mark van Bommel heeft met het beroep tegen zijn schorsing voor vier duels een bescheiden succes geboekt. De Duitse bond legde de middenvelder van Bayern München een schorsing van drie wedstrijden op, evenals een boete van 15.000 euro. Van Bommel heeft al een duel aan de kant gezeten, zaterdag tegen Schalke 04. De oud-international kreeg vorige week rood (twee keer geel) in het duel met HSV nadat hij een obsceen gebaar maakte naar de arbiter.

Bayern München nam een lastige horde op weg naar de 21ste landstitel. De recordkampioen van Duitsland won de uitwedstrijd bij Schalke 04 met 0-1. Spits Miroslav Klose beëindigde een periode van twee maanden zonder competitietreffers.

Koploper Arsenal van de Premier League kwam niet langs Aston Villa (1-1) en zag Manchester United tot een punt naderen. Invaller Nicklas Bendtner redde pas in blessuretijd een gelijkspel. Arsenal was op achterstand gekomen door een eigen treffer van Philippe Senderos.