De Doelen boekt een record

Het Rotterdamse concert- en congresgebouw De Doelen vestigde vorig jaar een record met bijna 500.000 bezoekers bij concerten en culturele evenementen. In totaal waren er 670.069 bezoekers.

De toegenomen belangstelling voor muziek is volgens de directie van De Doelen te danken aan meer programmering, meer activiteiten rondom concerten en een grotere publieke belangstelling voor concerten, zoals die van het Gergjev Festival.

Het komende seizoen van De Doelen is vanwege de renovatie van het plafond, die duurt van april tot september, deels geconcentreerd in een kortere periode en speelt zich voor een ander deel af op ongebruikelijke locaties, zoals de Laurenskerk en de Expo Hal. In de serie ‘Grote symfonieorkesten’ zijn er optredens van het Gewandhausorchester uit Leipzig o.l.v. Riccardo Chailly, het London Symphony Orchestra o.l.v. chef-dirigent Valery Gergjev en van het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Zubin Mehta.

In de Grote Zaal zijn er twee geënscèneerde opera-avonden met een dubbele programmering: Janáceks Dagboek van een verdwenene/ Bartóks Blauwbaards Burcht en Poulencs La voix humaine/ Ravels L'enfant et les sortilèges met de sopraan Nelly Miricioiu.

In de eigentijdse serie Red Sofa klinkt muziek van onder anderen Steve Reich en James MacMillan.