Brand verwoest opvangkamp in zuidoost Nepal

Brand verwoest opvangkamp in zuidoost Nepal KAThMANDU. Zeker tienduizend Bhutanese vluchtelingen zijn dit weekeinde dakloos geraakt nadat een brand zaterdagavond hun vluchtelingenkamp in het zuidoosten van Nepal volledig verwoestte. Volgens VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR is er onmiddellijk noodhulp op gang gekomen. In het gebied leven sinds de jaren negentig zo’n honderdduizend Bhutanen in vluchtelingenkampen. In hun eigen land is de groep Hindu’s een minderheid en niet welkom omdat de Bhutanese overheid graag het Boeddhisme als dominante cultuur wil behouden. Foto AFP Bhutanese refugees walk through their burnt-out homes in the Bhutanese Goldhap refugee camp in the Jhapa District of eastern Nepal on March 2, 2008 after a fire razed the camp and destroyed 1,300 makeshift homes made of bamboo. More than 12,000 people were left homeless after a fire swept through a Bhutanese refugee camp in southeast Nepal, but only a few serious injuries were reported, officials said. AFP PHOTO/ Diptendu DUTTA AFP