Allemaal in een sari, behalve Sania Mirza

Allemaal in een sari, behalve Sania Mirza Bangalore. Nee, dit is niet het onderdeel sari-dragen van de Miss Indiaverkiezingen. Dit zijn tien van de 24 deelneemsters aan het Bangalore Open 2008, een tennistoernooi in de Indiase stad Bangalore. Gisteren poseerden de tennissters met het traditionele kostuum voor Indiase vrouwen, de sari, een zijden lap die rond de heupen en over de schouder wordt geslagen. De Amerikaanse tennisster Serena Williams, op de foto de vijfde van links, heeft haar hoofd op de schouder van zus Venus gelegd. De Servische Jelena Jankovic kijkt toe. Het Bangalore Open 2008 begint vandaag zonder de beste Indiase tennisster, Sania Mirza. Zij werd geschorst omdat ze de Indiase vlag zou hebben onteerd. Op een foto, gemaakt terwijl Mirza in Australië op televisie naar een tenniswedstrijd zit te kijken, is te zien hoe ze met haar blote voeten richting een Indiaas vlaggetje zit. Zie hoe Mirza haar voeten bij het vlaggetje houdt op nrcnext.nl/mijnnext Foto AP/Aijaz Rahi American tennis player Serena Williams, fifth left, rests her head on sister Venus Williams shoulder as Serbia's Jelena Jankovic, 4th right, looks on, as they sport Saris, traditional Indian dress for women with other international tennis players during a show organized for the upcoming Bangalore Open 2008 tournament in Bangalore, India, Sunday, March 2, 2008. The women's tennis tournament starts March 3. (AP Photo/Aijaz Rahi) Associated Press

Nee, dit is niet het onderdeel sari-dragen van de Miss Indiaverkiezingen. Dit zijn tien van de 24 deelneemsters aan het Bangalore Open 2008, een tennistoernooi in de Indiase stad Bangalore. Gisteren poseerden de tennissters met het traditionele kostuum voor Indiase vrouwen, de sari, een zijden lap die rond de heupen en over de schouder wordt geslagen.

De Amerikaanse tennisster Serena Williams, op de foto de vijfde van links, heeft haar hoofd op de schouder van zus Venus gelegd. De Servische Jelena Jankovic kijkt toe.

Het Bangalore Open 2008 begint vandaag zonder de beste Indiase tennisster, Sania Mirza. Zij werd geschorst omdat ze de Indiase vlag zou hebben onteerd. Op een foto, gemaakt terwijl Mirza in Australië op televisie naar een tenniswedstrijd zit te kijken, is te zien hoe ze met haar blote voeten richting een Indiaas vlaggetje zit.

Zie hoe Mirza haar voeten bij het vlaggetje houdt op nrcnext.nl/mijnnext