Ajax schorst directeur

De geschorste algemeen directeur van voetbalclub Ajax, Maarten Fontein, zal zijn ontslag mogelijk aanvechten bij de rechter, aldus zijn raadsman Harro Knijff. Daarover wil hij zich de komende dagen beraden. Fontein was vanochtend voor niemand meer bereikbaar. De leiding van de club heeft zijn mobiele telefoon afgesloten.

De raad van commissarissen besloot gisteren de directeur onmiddellijk te schorsen en een procedure tot ontslag in gang te zetten. Dat is het gevolg van het rapport van de commissie-Coronel, die onderzoek deed naar het beleid bij Ajax. In het rapport werd felle kritiek geuit op het functioneren van de algemeen directeur. Volgens de commissarissen is het voor Fontein daardoor „onmogelijk geworden om op een geloofwaardige wijze en in het belang van Ajax te kunnen functioneren als algemeen directeur.”

Ontslag: pagina 15