4 Besparen

Hang die trui gewoon buiten
Hang die trui gewoon buiten

Goed doen voor het milieu én voor je bankrekening

www.energielastenverlagen.nl

Natuurlijk bespaar je geld en energie als je je verwarming lager zet. En als je de deur van je kamer dicht doet om de tocht buiten te houden. En als je wat vaker je was doet op 30 graden. Maar ja, dóé je het ook echt? Energielastenverlagen.nl rekent uit hoeveel geld je kunt besparen als je op je energielasten let (en dat is dan meteen weer goed voor het milieu). Was je je truien altijd in de wasmachine? Doe eens niet, hang ze gewoon buiten. Dit scheelt je op jaarbasis twee euro. Te weinig? De pc vaker uitschakelen kan 22 euro per jaar opleveren. De verwarming één graadje lager zetten is goed voor 33 euro en altijd je verwarming uitzetten als je eventjes de deur uitgaat levert zo’n 48 euro op volgens de site, die wordt beheerd door de organisaties Milieu Centraal, Vereniging Eigen Huis en de Woonbond. Na wat klikken blijk je 483 euro te kunnen besparen. (PL)

Met bijdragen van Titia Ketelaar, Peter Leijten, Laura van Mourik en Irene de Vette