1 Wakker worden

Elke dag gewekt worden door de butler is niet alleen voor de happy few. Foto AP In this photo released by The Plaza, butler Bruno Soubirous shows off The Plaza’s white-glove service in a new guest room at The Plaza hotel's reopening, Friday, Feb. 29, 2008, in New York. After a $400 million, two-year, lobby-to-roof renovation, The Plaza has been restored to its legendary status. (AP Photo/The Plaza, Diane Bondareff ) **NO SALES** Associated Press

Charmante wekker

www.voco.uk.com, de wekker kost 39,95 pond, plus 7,50 pond portokosten (totaal ongeveer 63 euro)

’s Ochtends subtiel wakker gemaakt worden is een fijn begin van de dag. Maar een butler die zachtjes op de deur klopt, de gordijnen open schuift en verse thee neerzet, is slechts voor de happy few weggelegd. Om dat leed wat te verzachten, is er de Voco-klok. Je hoort wat vogeltjes, gevolgd door een beleefd kuchje.

Dan begint jouw butler met zijn charmante welkomstgroet. „Good morning, sir. I am so sorry to disturb you, but it appears to be morning. Very inconvenient, I agree, sir. I believe it is the rotation of the earth which is to blame, sir.”

Je butler meldt ook dat de wereld de afgelopen acht uur niets van je heeft gehoord. „Shall I inform the news agencies you’re about to rise, sir?”

Er is ook een versie voor ‘madam’: „A gentleman calling himself Mr. Cruise wishes to talk to you.”

De Britse komiek Stephen Fry heeft zo’n 150 teksten ingesproken, dus daar kun je een half jaartje mee vooruit. De klok heeft ook een ontspanningsoefening voor het einde van de dag.

Jolly good. (IdV)