Rob Kranen: in een Rolls-Royce op Manhattan

rolls_royce_afp.jpgNew York verbaast iedere keer weer, en wordt niet overschat. Al jaren kom ik er, en iedere keer maak ik wel iets bijzonders mee. In 1997 was ik met 3 studievrienden een lang weekend naar NY en we maakten iets mee wat ik typisch New York vind: We liepen om een uur of 8 ‘s avonds door een rustig deel van 47th street en zagen daar een man van een jaar of 35 in een oude Rolls-Royce stappen.

We maakten een bewonderende opmerking, waarvoor hij bedankte. Brutaal als we waren vroegen we ons of ‘ie ons niet even rond kon rijden, bedoeld als grap. Tot onze stomme verbazing keek hij op z’n horloge en zei dat hij niet zoveel tijd had maar dat een kwartiertje wel zou lukken… Uiteindelijk heeft hij ons bijna 3 kwartier door Manhattan rondgereden, ondertussen honderduit vertellend!! Stel je even voor hoe zo’n vraag in Amsterdam of een willekeurig andere stad ontvangen zou worden…. dit kan echt alleen in New York!

    • Freek Staps