Tofik Dibi

Dit is de iPod-top 3 van Tofik Dibi (27), Tweede-Kamerlid voor GroenLinks:

3: Jean Paul

We Be Burnin’

‘Een lekker bombastisch, up-tempo liedje over de legalisering van weed. Ik luister het als ik me op moet peppen voor een dag in de Kamer. Elke bestuurder met drugsbeleid in zijn portefeuille zou eens goed naar deze tekst moeten luisteren: Legalize it, time you recognize it...’

2: George Michael

Jesus To A Child

‘Op mijn ‘zwarte’ middelbare school discussiëerden de leerlingen over dit prachtige lied: konden ze het woord ‘Jesus’ wel meezingen? Voor mij ging het over troost, troost van boven. Ik had er totaal geen moeite mee om de hele tekst mee te blèren.’

1: Ciske de Rat (Danny de Munk)

Ik voel me zo verdomd alleen

‘Ciske is het prototype van de Marokkaanse en Antilliaanse probleemjongere van nu. Toen ik de tekst een keer las, dacht ik: dit is precíes wat ik om me heen zie. Jongens zonder vader, zonder toekomstvisie, zonder hoop. Tijdens het integratiedebat in november droeg ik een T-shirt met Ciske erop.’

    • Sandra Heerma van Voss