Recordverlies AIG drukt Wall Street

NEW YORK, 1 maart. De beurzen in New York zijn gisterenmet verlies het weekeinde ingegaan. Op Wall Street heerste teleurstelling over het recordverlies voor verzekeringsgigant AIG. De berg macrocijfers kon het sentiment niet verbeteren. De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 316 punten, 2,5 procent, lager op 12.266 punten. De breed samengestelde S&P 500-index zakte met 2,7 procent, tot 1331 punten en schermenbeurs Nasdaq daalde 2,6 procent. AIG leed in het vierde kwartaal van 2007 een recordverlies van 5,29 miljard dollar (3,5 miljard euro) als gevolg van de kredietcrisis. Voorbeurs werd verder bekend dat de consumentenuitgaven en persoonlijke inkomens in de Verenigde Staten iets boven verwachting zijn uitgekomen in januari. Dat hielp de handel echter niet.