Radio Voorkeur

Spijkers met koppen. Informatief en cabaretesk programma van Felix Meurders en Dolf Jansen. Gasten o.a. Onno Hoes – wat maakt hem de gedroomde voorzitter van de VVD? – en Saskia Reusens over haar boek Borsten – „de perfecte boezem bestaat niet”. Live-optredens van Bob Fosko. Radio 2, 12.05-14.05.

Opium. Wekelijks kunst- en cultuurprogramma. Vandaag te gast schrijver Abdelkader Benali. In zijn nieuwe roman Munya, schetst hij een portret van een Arabische intellectuele wereld waarin niets is wat het lijkt. Verder: filmjournalist en Skrien-hoofdredacteur André Waardenburg over de films van Michelangelo Antonioni. Radio 1, 19.04-20.04u.

Opera live. Uitvoering van Euryanthe van Carl Maria von Weber. Met Gabriele Fontana, Kurt Streit, Jolana Fogasova en Jan-Hendrik Rootering. Koor en Orkest van De Munt o.l.v. Kazushi Ono. Radio 4, 19.02-23.03u.

Simek ’s nachts. Gesprek met rabbijn Awraham Soetendorp, die na 40 jaar afscheid nam van de liberaal Joodse gemeente in Den Haag. Radio 1, 0.04-1.02u.