Radio Voorkeur

O.V.T. In de In Europa Salon, live vanuit studio Desmet, een gesprek over het onderwerp van vanavond in het tv-programma In Europa. In het tweede uur aandacht voor de boerenopstand in Hollandscheveld. Begin maart 1963 was het Drentse plaatsje wereldnieuws. Radio1, 10:04 - 12:07u.

Opium. De Friese Simone Lamsma is pas 22 jaar en ze wordt ‘de opvallendste violiste van de jongste lichting’ genoemd. Ze heeft al vele concoursen op haar naam staan en twee jaar geleden won ze de tweede prijs op het vioolconcours van Indianapolis. Belgische zangeres Micheline Van Hautem zingt uit haar nieuwe liedjesprogramma: ‘Chocolat’. Presentatie: Hans Smit. Radio1, 19.04-20.04u.

Radioatelier. Radiomaker Fatos Vladi vroeg een aantal mensen met heftige en chronische pijn om hun verhaal te vertellen met een tekening. Programmamaker Ingeborg Beugel pleegde een verregaande vorm van participerende journalistiek: ze liet een facelift doen in het Thaise Bumrungrad Hospital in Bangkok en maakte een bijna live verslag van haar operatie. Presentatie: Vincent Bijlo. Radio1, 21.00-22.00u.