Medewerkers

Simon Kuper

Columnist Simon Kuper (38) is wereldburger. Hij is geboren in Oeganda, getogen in Nederland, studeerde in Amerika, woonde in Londen en is nu Parijzenaar. Maandelijks zal hij in M kritisch naar Nederland kijken, zoals hij dat ook deed in zijn reportagebundel Retourtjes Nederland. ‘Ik voel me bij jullie nooit echt thuis. Verlegenheid en traagheid zijn kwaliteiten die in Nederland niet worden gewaardeerd. Nee, in Parijs voel ik me evenmin echt thuis, maar hier ben ik wel gelukkig.’

Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse (33) schrijft, onder andere voor nrc.next, en maakt theater. De nieuwe columnist van M is ook cabaretière. Met haar eerste solovoorstelling Dagbraken bereikte ze vorig jaar de finale van het Leids Cabaret Festival, vanwege haar ‘slim en droogkomisch talent’. Ze bezingt in die show onder meer de zielepijn van een ‘lijger’: een kruising tussen leeuw (groepsdier) en tijger (een individualist). Daarover gaat ook haar column in M in het lifestylesectie: de mens als groepsdier en als individualist.

Maarten van Rossem

‘Verbijsterend’ vindt historicus en Amerika-deskundige Maarten van Rossem (64) het, dat veel mensen zo weinig belangstelling hebben voor de techniek die ons omringt. Terwijl dat, schrijft hij in zijn recente boek Drie Oorlogen, nu een van de kenmerkendste aspecten van onze tijd is: de snelle ontwikkeling van de technologie. Van Rossem is gek op auto’s – maar hij heeft er zelf niet een. Wel heeft hij een rijbewijs. Vandaar dat hij in M nieuwe modellen aan een kritische rijtest onderwerpt.

overig: Steven Adolf, AFP, ANEFO, ANP, Nick Ash, Pepijn Barnard, Anuschka Blommers, Hans van Blommestein, Hester Carvalho, Gert Crum, Bas Czerwinski, Ad van Denderen, Paul Faassen, Jetty Ferwerda, Joris Fiselier, Lucia Ganieva, Fokke Gerritsma, Getty Images, Joep Habets, Sandra Heerma van Voss, Marc Hijink, Hollandse Hoogte, Jildiz Kaptein, Michel Krielaars, Bart Nieuwenhuijs, Krijn van Noordwijk, Hans Ree, Joyce Roodnat, Yassine Salihine, Niels Schumm, Jelmer Steenhuis, Peter Stigter, Ullstein Bild, Ellie Uyttenbroek, Joost van der Vaart, Marianne Vermeijden, Ari Versluis, Dick Wittenberg