KNVB beveelt drie topklassen aan in het amateurvoetbal

Zeist, 1 Maart. De KNVB wil vanaf het seizoen 2009/2010 bij de amateurs beginnen met drie zogenoemde topklassen. Dat staat te lezen in de eindrapportage `Optimalisering voetbalpiramide amateurvoetbal`. Het doel van de drie topklassen is om het verschil tussen het betaalde voetbal en het amateurvoetbal kleiner te maken. De onderste clubs uit de eerste divisie kunnen nu niet degraderen. Dat verandert bij de invoering van de topklassen. Het bestuur amateurvoetbal neemt op maandag 17 maart een beslissing over deze aanbevelingen. Vervolgens kunnen verenigingen zich tijdens regio- en districtsvergaderingen uitspreken over het bestuursvoorstel. Uiteindelijk neemt de algemene vergadering amateurvoetbal op zaterdag 31 mei bij monde van zestig afgevaardigden de finale beslissing.