Foto + boek van Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek

Fotograaf Versluis en styliste Uyttenbroek brengen sinds 1994 ‘kledingcodes’ in beeld: van siliconenbabes in micro-bikini tot oma’s met een blauwe kleurspoeling in het haar. De foto’s presenteren zij steeds in een ‘rasterwerk’ van twaalf foto’s, Exactitudes genoemd. ‘We hebben dezelfde tik als vlinderverzamelaars’, zegt Versluis.

‘Eén ding is niet leuk, tien wordt interessant, maar het liefst willen we er honderd.’ Uyttenbroek: ‘Iedereen denkt dat hij uniek gekleed gaat. Maar uiteindelijk behoren we allemaal tot een groep en laten we met onze kleding zien bij wie we willen horen.’

Voor M maakten Versluis & Uyttenbroek een editie van 200 afdrukken van de foto op pagina 74. Deze print (formaat 31 x 23 cm) wordt geleverd met het zojuist bij 010 Publishers verschenen boek Exactitudes, met 88 fotoseries. Boek en foto worden door de auteurs genummerd en gesigneerd. Bestellen, à 175 euro, kan via de webshop: www.nrc.nl/extra.