Film Voorkeur

Bicentennial Man (Chris Columbus, 1999, VS/Duitsland). Robin Williams is een als butler geprogrammeerde robot die in de 22ste eeuw zijn latente emoties onbeantwoord weet. Sentimentele science-fiction van de regisseur van Home Alone.BBC 1, 15.30-17.35u.

Tur & Retur / Immediate Boarding (Ella Lemhagen, 2003, Zweden). Openingsfilm van Cinekid 2004 behandelt echtscheiding en de eenzaamheid van kinderen van gescheiden ouders op een lichtvoetige, bijna ironische manier.Ned.3, 15.55-17.15u.

Wrongfully Accused (Pat croft, 1998, VS/Duitsland). Brokkenpiloot Leslie Nielsen speelt hoofdrol in een melige parodie op The Fugitive, die en passant ook knipoogt naar onder meer Titanic en Mission: Impossible.RTL 8, 18.30-19.55u.

Cocoon 2: The Return (Daniel Petrie, 1988, VS). Sentimenteel vervolg op sciencefictionkomedie uit 1985. Eeuwig jeugdige bejaarden keren terug op aarde om vermeende levenswijsheden te debiteren. Met Don Ameche, Maureen Stapleton, Jessica Tandy.RTL 8, 19.55-22.00u.

The Waterboy (Frank Coraci, 1998, VS). Adam Sandler is een loser met verborgen talenten in flauwe komedie, gesitueerd in footballkringen.Veronica, 20.15-22.00u.

Flodder in Amerika! (Dick Maas, 1992, Nederland). Duur vervolg op megahit uit 1986 biedt dubbele portie van hetzelfde, al is Maas met zwarte humor wat zuiniger omgesprongen. Het scenario is gebaseerd op stokoude kluchtconventies, zoals identiteitsverwisselingen, hoogwaardigheidsbekleders die worden gecompromitteerd, frontaal bloot en functioneel braken. Met Nelly Frijda, Huub Stapel, Tatjana Simic. RTL 7, 20.30-22.40u.

Final Destination (James Wong, 2000, VS). Eng mag weer gewoon griezelig zijn zonder knipoog in speelfilmdebuut van Wong, vroeger een van de schrijvers-regisseurs van The X-Files. In Final Destiantion overleven zes scholieren en hun lerares op miraculeuze wijze een fataal vliegtuigongeluk. Maar de dood kent een fataal masterplan. RTL 5, 22.30-0.25u.

Do Not Disturb (Dick Maas, 1999, Nederland/Duitsland). Eerste internationale productie van de regisseur van De lift en Flodder is een matige actiefilm, boordevol sappige clichés over Amsterdam. Het horende maar stomme dochtertje van zakenliedenechtpaar William Hurt en Jennifer Tilly is de belaagde getuige van een moord. RTL 7, 22.40-0.35u.

Dancing at the Blue Iguana (Michael Radford, 2000, VS). Regisseur van Il postino maakte op basis van improvisaties een wat stuurloos groepsportret van vijf paaldanseressen, onder wie Daryl Hannah, in een striptent in Los Angeles.België 2, 23.40-1.40u.

Crimson Tide (Tony Scott, 1995, VS). Jonge marineofficier Denzel Washington raakt tijdens missie in een onderzeeër in ernstig conflict met zijn praktisch ingestelde superieur Gene Hackman. Onwaarschijnlijke bootfilm drijft volledig op de twee hoofdrolspelers. België 1, 0.05-1.55u.

Ginger Snaps (John Fawcett, 2000, Canada/VS). Weerwolvengriezelfilm kiest voor een door en door vrouwelijk perspectief. Twee zusjes gaan bij de eerste menstruatie monsterlijke trekken vertonen. Film valt te genieten als volbloedhorror én als coming-of-age-film met een cynische feministische invalshoek.Veronica, 0.05-2.00u.

Black Knight (Gil Junger, 2001, VS). In variatie op A Connecticut Yankee in King Arthur’s Court van Mark Twain komt een eigentijdse zwarte Amerikaan (Martin Lawrence) in de Middeleeuwen terecht. Komedie. BBC 1, 0.45-2.15u.

Rodger Dodger (Dylan Kidd, 2002, VS). Hilarische komedie haalt haantjesgedrag genadeloos onderuit. Door Isabella Rossellini gedumpte reclameman Campbell Scott onderwijst tienerneefje in het versieren van vrouwen.BBC 2, 1.30-3.10u.