Energieknieën

Uw artikel over energieknieën verbaasde mij enigszins (W&O 9 februari). Alleen al het aantrekken, voor ik een `ommetje` ga maken, van die knijpkatschoenen en beide kniebeugels van drie pond elk om onderweg mijn `mobieltje bij te laden` zou in huize Van Buuren heel wat commotie te weeg brengen. Maar we hebben toch sinds jaar en dag de aloude fietsdynamo waarmee we energiek kunnen nieën? Al in de hongerwinter maakten we zo stroom in onze huiskamer. Alleen moest wel steeds iemand blijven trappen, anders ging het licht uit, want de oplaadbatterij bestond toen nog niet. Nu die wel bestaat lijkt het een koud kunstje om die vanaf de fietsdynamo op te laden. Welke entrepreneur brengt zo`n apparaatje op de markt? Het zou ons veel ellende besparen, want inderdaad lijkt nu de mens zonder mobieltje reddeloos verloren. En fietsers in stroomloze contreien kunnen er dan meteen een aardig zakcentje bij verdienen.