Carla van Ee: geen onwelkome indringer

central_park_newyork_afp.jpgAfgelopen week was ik voor het eerst van mijn leven in New York. Alles was er.

Wolkenkrabbers met grote vlaggen aan de gevel, yellow cabs op alle avenues en een starbucks op iedere straathoek.

Maar er was meer. Veel meer.

Mijn eerste verbazing was de enthousiaste ontvangst in de zogenaamde diners. Een vrolijk ‘Hi guys, how are you today?’ was standaard bij binnenkomst. Wat een contrast met ontbijten in bijvoorbeeld Parijs. Waar je je ondanks het heerlijke eten toch altijd een beetje een onwelkome indringer voelt.

Dan Central Park. Weinig groen, minder bossig dan gehoopt. Het is ook winter dus dat viel te verwachten. Maar toch, wat een rust in een stad die zo bruist. Aan de rand van het park kabbelt er hier en daar wat onrust over de hekken heen. Maar over het algemeen is het terecht de oase van New York.

Op naar het Guggenheim en het Moma. Te vergelijken als een struise veertiger en een frisse twintiger.

    • Freek Staps