Beleggers Golden Sun krijgen 11 mln

De twee directeuren van Hooghuys & Versteeghe moeten 10,5 miljoen euro betalen aan beleggers van Golden Sun Resorts, zo heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald.

Hooghuys & Versteeghe was uitbater van vastgoedfonds Golden Sun Resorts, dat beleggingen aanbood in de bouw van luxe villa’s en een hotel in Turkije. Zo’n 155 beleggers legden per persoon gemiddeld 67.000 euro in en volgens de rechter moet het bedrijf of de directie het geld terugbetalen. Inmiddels heeft Bartels advocaten, die namens de beleggers optreedt, beslag laten leggen op de bankrekening van Hooghuys & Versteeghe bij ABN Amro, waar volgens Bartels advocaten iets meer dan 325.000 euro op staat.

In november viel de fiscale opsporingsdienst FIOD-ECD bij Hooghuys & Versteeghe binnen, waarna enkele medewerkers van het bedrijf werden opgepakt. Een strafzaak tegen de medewerkers loopt nog.