Zeer onstuimig

Het wordt een onrustig etmaal. De wind trekt vanavond langs de westkust mogelijk aan tot stormkracht 9. Vannacht en morgenochtend is dat met een westenwind langs de noordkust af en toe het geval. De onstuimigheid wordt veroorzaakt door een depressie die in de loop van de komende 24 uur in sneltreinvaart ten noorden van Schotland langs, via Scandinavië naar het oosten raast. Vanavond trekt de zuidwestenwind aan tot vrij krachtig of krachtig landinwaarts en aan zee tot hard of stormachtig, langs de westkust misschien tot stormkracht 9. Veel regen completeert de onstuimigheid. Vannacht trekt de regen naar het zuidoosten weg en volgen een paar losse buien. De wind draait naar west en heeft een deel van de ochtend langs de noordkust af en toe stormkracht.

Later morgenochtend neemt de wind een heel klein beetje af, maar het blijft vrij krachtig tot stormachtig waaien. Donkere stapelwolken trekken over, met daaruit enkele buien. Tussendoor schijnt de zon af en toe fel. In de middag wordt het op een lokale bui na droog. Na 7 tot 10 graden in de nacht loopt de temperatuur overdag op tot 9 à 12 graden. Zondag en maandag verandert aan deze temperaturen weinig. Zondag is het bewolkt maar grotendeels droog. Maandag vallen buien met tussendoor af en toe zon. Dinsdag wordt het met een graad of 6 kouder en gaan de buien soms gepaard met hagel. Het blijft stevig waaien.