Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

Vijf Palestijnse kinderen gedood bij luchtaanval van Israël

Gaza. De Israëlische luchtmacht heeft gisteren vijf Palestijnse kinderen gedood die aan het voetballen waren in het noorden van de Gazastrook. Dat hebben lokale artsen bekendgemaakt. De aanval was een vergelding voor de dood van een Israëlische student door Palestijnse raketaanvallen op de Israëlische steden Sderot en Ashkelon. De dood van de jongens van 10, 12, 13 en 15 jaar oud brengt het aantal Palestijnen dat de afgelopen twee dagen is gedood op 26. Woensdag heeft de Israëlische luchtmacht in Gaza-Stad het kantoor van Hamasleider Ismail Haniyeh verwoest en het nabijgelegen ministerie van Binnenlandse Zaken aangevallen. Daarbij werden huizen in de buurt beschadigd en kwam een baby om het leven. ”We zijn op het hoogtepunt van de strijd” zei de Israëlische premier Olmert na de aanval vanuit de Japanse hoofdstad Tokio, waar hij de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rice sprak. Rice gaat volgende week weer naar het Midden-Oosten in het kader van het `vredesoverleg`.