Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Televisie

Van Nieuwkerk verlaat Holland Sport

Hilversum. Matthijs van Nieuwkerk zal vanaf september dagelijks De Wereld Draait Door (DWDD) presenteren. De VARA en de presentator hebben een driejarig contract getekend waarin dit is vastgelegd. Naast DWDD gaat Van Nieuwkerk ook een nog te ontwikkelen zomerprogramma presenteren, maakte de VARA gisteren bekend. Omdat hij dagelijks De Wereld Draait Door gaat presenteren zal hij in het nieuwe seizoen het programma Holland Sport verlaten. Dat presenteert hij nu nog samen met Wilfried de Jong voor de VPRO. Wel zal Van Nieuwkerk samen met De Jong per seizoen een paar specials maken en blijft hij verbonden aan de Top 2000 A Gogo van de NPS. De Wereld Draait Door won dit seizoen de Gouden Televizierring en trekt dagelijks meer dan een miljoen kijkers.

Kijk voor oude afleveringen van het programma op:dewerelddraaitdoor.vara.nl