Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Politiek

Traangas in Kenia na politiek akkoord

Traangas in Kenia na politiek akkoord Nairobi. In Kenia hebben president Kibaki en oppositieleider Odinga gisteren een akkoord gesloten over de verdeling van de macht. Het akkoord komt na weken van zware onderhandelingen om een einde te maken aan de crisis. Hier en daar braken ongeregeldheden uit. De politie schoot met traangas op de menigte voor Kibaki’s kantoor in Nairobi. De Kenianen volgden de onderhandelingen op de voet. In Nairobi keken mensen voor elektronicawinkels, in hotels en thuis massaal naar het nieuws op tv. Foto Reuters Meer op pagina 6 en 7 Kenyans run away from tear-gas fired by police to break up a disturbance whilst Kenya's President Mwai Kibaki and opposition leader Raila Odinga signed an agreement after talks on power-sharing to end a post-election crisis in Nairobi, February, 28, 2008. Kibaki and Odinga signed a power-sharing agreement intended to end a post-election crisis that left 1,000 people dead. REUTERS/Antony Njuguna (KENYA)
Traangas in Kenia na politiek akkoord Nairobi. In Kenia hebben president Kibaki en oppositieleider Odinga gisteren een akkoord gesloten over de verdeling van de macht. Het akkoord komt na weken van zware onderhandelingen om een einde te maken aan de crisis. Hier en daar braken ongeregeldheden uit. De politie schoot met traangas op de menigte voor Kibaki’s kantoor in Nairobi. De Kenianen volgden de onderhandelingen op de voet. In Nairobi keken mensen voor elektronicawinkels, in hotels en thuis massaal naar het nieuws op tv. Foto Reuters Meer op pagina 6 en 7 Kenyans run away from tear-gas fired by police to break up a disturbance whilst Kenya's President Mwai Kibaki and opposition leader Raila Odinga signed an agreement after talks on power-sharing to end a post-election crisis in Nairobi, February, 28, 2008. Kibaki and Odinga signed a power-sharing agreement intended to end a post-election crisis that left 1,000 people dead. REUTERS/Antony Njuguna (KENYA) REUTERS