Tingieten

Tingieten Op 1 maart kunnen kinderen een zelf gekozen tinnen figuur laten gieten en beschilderen. Tingieter Jan Veenendaal neemt een grote collectie gietvormen mee, zodat er een ruime keuze is uit soldaatjes, matrozen en schepen. Naast het tingieten zijn er tal van andere leuke dingen te doen. Zo kunnen kinderen deelnemen aan de nieuwe speurtocht over Michiel de Ruyter, behorende bij de tentoonstelling De vrouwen van Michiel. Een bezoek aan de interactieve tentoonstelling Schip en Werf is ook een aanrader. Bezoekers kunnen lading hijsen, lassen, het geschut bedienen en scheepssier ontwerpen. Marinemuseum, Hoofdgracht 3, Den Helder. Tel 0223-657534. Openingstijden ma t/m vrij 10-17u, za & zo 12-17u Europa, Nederland, Amersfoort, 22-06-2006 Olaf van Nimwegen (1967) studeerde geschiedenis van de internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht. In 1995 promoveerde hij op een dissertatie over de logistiek van het Staats-Engelse leger tijdens de Spaanse Successieoorlog (1702-1712): /De subsistentie van het leger/. In 2002 verscheen /De Republiek der Verenigde Nederlanden als grote mogendheid (1713-1756)/, waarvoor hij in 2004 de Schouwenburgprijs voor militair-historische studies ontving. Sinds 2006 is hij als historicus verbonden aan de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie in Breda. Foto Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

Op 1 maart kunnen kinderen een zelf gekozen tinnen figuur laten gieten en beschilderen. Tingieter Jan Veenendaal neemt een grote collectie gietvormen mee, zodat er een ruime keuze is uit soldaatjes, matrozen en schepen. Naast het tingieten zijn er tal van andere leuke dingen te doen. Zo kunnen kinderen deelnemen aan de nieuwe speurtocht over Michiel de Ruyter, behorende bij de tentoonstelling De vrouwen van Michiel. Een bezoek aan de interactieve tentoonstelling Schip en Werf is ook een aanrader. Bezoekers kunnen lading hijsen, lassen, het geschut bedienen en scheepssier ontwerpen.

Marinemuseum, Hoofdgracht 3, Den Helder. Tel 0223-657534. Openingstijden ma t/m vrij 10-17u, za & zo 12-17u