There will be blood

There will be blood Grimmig en fascinerend epos van Paul Thomas Anderson over een olieman in het begin van de twintigste eeuw die voortgedreven door hebzucht en haat een fortuin vergaart waarmee hij zich voorgoed van de rest van de mensheid hoopt te bevrijden. Cynische kijk op zowel kapitalisme als liefde als religie. Met een weergaloze hoofdrol van Daniel Day-Lewis die er zondag terecht een Oscar voor kreeg. „Wij stonden bij deze film allemaal op de schouders van Daniel Day-Lewis”, zei de andere Oscarwinnaar van There Will Be Blood, cameraman Robert Elswit bij zijn dankwoord. There Will Be Blood. Regie: Paul Thomas Anderson. Met: Daniel Day-Lewis, Dillon Freasier, Paul Dano. In: 15 bioscopen. scene uit de film There Will Be Blood (2007) FOTO: Walt Disney Studios Daniel Day-Lewis in Paul Thomas Anderson's There Will Be Blood. Gordon, Melinda Sue

Grimmig en fascinerend epos van Paul Thomas Anderson over een olieman in het begin van de twintigste eeuw die voortgedreven door hebzucht en haat een fortuin vergaart waarmee hij zich voorgoed van de rest van de mensheid hoopt te bevrijden. Cynische kijk op zowel kapitalisme als liefde als religie. Met een weergaloze hoofdrol van Daniel Day-Lewis die er zondag terecht een Oscar voor kreeg. „Wij stonden bij deze film allemaal op de schouders van Daniel Day-Lewis”, zei de andere Oscarwinnaar van There Will Be Blood, cameraman Robert Elswit bij zijn dankwoord.

There Will Be Blood. Regie: Paul Thomas Anderson. Met: Daniel Day-Lewis, Dillon Freasier, Paul Dano. In: 15 bioscopen.