The Darjeeling Limited

The Darjeeling Limited Regisseur Wes Anderson verplaatst zijn vertrouwde thema – familie en alles wat daarbij komt kijken – ditmaal naar India. Drie broers ondernemen een spirituele reis op zoek naar hun moeder die in een Himalayaklooster zit. Onder al hun snedige gekibbel zitten wanhoop en droefenis die de film meer diepgang geven dan de schitterende vormgeving op het eerste gezicht doet vermoeden. Het opvallendste stijlkenmerk in The Darjeeling Limited is de camerabeweging die scènes zonder te monteren met elkaar verbindt. Een mooi voorbeeld is een lang shot dat langs de diverse treincompartimenten trekt. The Darjeeling Limited. Regie: Wes Anderson. Met: Owen Wilson, Jason Schwartzman, Adrien Brody. In: 5 bioscopen. scene uit de film The Darjeeling Unlimited (2007) FOTO: Twentieth Century Fox 20th Century Fox

Regisseur Wes Anderson verplaatst zijn vertrouwde thema – familie en alles wat daarbij komt kijken – ditmaal naar India. Drie broers ondernemen een spirituele reis op zoek naar hun moeder die in een Himalayaklooster zit. Onder al hun snedige gekibbel zitten wanhoop en droefenis die de film meer diepgang geven dan de schitterende vormgeving op het eerste gezicht doet vermoeden. Het opvallendste stijlkenmerk in The Darjeeling Limited is de camerabeweging die scènes zonder te monteren met elkaar verbindt. Een mooi voorbeeld is een lang shot dat langs de diverse treincompartimenten trekt.

The Darjeeling Limited. Regie: Wes Anderson. Met: Owen Wilson, Jason Schwartzman, Adrien Brody. In: 5 bioscopen.