Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Schoenen voor politiehonden

Schoenen voor politiehonden In de Duitse stad Düsseldorf zullen in maart alle politiehonden blauwe synthetische hondenschoentjes dragen. Dat moet omdat in het oudste deel van de stad veel glas ligt en er te groot risico is dat hun poten beschadigen. Nu zijn de honden alvast aan het wennen aan de stevige schoenen die 60 euro kosten en uit Canada zijn overgevlogen. Daar dragen de Husky's ze en voor hen zijn ze oorspronkelijk ook ontworpen; het is dus afwachten of ze net zo lekker om een Duitse herderspoot zitten als om die van een husky. En het is een kwestie van de juiste maat kiezen natuurlijk, want zij zijn er in XS tot XXL. (foto: Reuters) A police dog with foot protection is seenin this undated photo provided by police in Duesseldorf, western Germany, on Monday Feb. 25, 2008. Police dogs in the western German city of Duesseldorf will no longer get their feet dirty when on patrol: The entire dog unit will soon be equipped with blue plastic fiber shoes, officials said Monday. "All 20 of our police dogs _ German and Belgian shepherds are currently being trained to walk in these shoes," Andre Hartwich said. "I'm not sure they like it, but they'll have to get used to it." The unusual footwear is not a fashion statement but rather a necessity due to the high rate of paw injuries on duty. (AP Photo/Police) ** EDITORIAL USE ONLY; MANDATORY CREDIT **
Schoenen voor politiehonden In de Duitse stad Düsseldorf zullen in maart alle politiehonden blauwe synthetische hondenschoentjes dragen. Dat moet omdat in het oudste deel van de stad veel glas ligt en er te groot risico is dat hun poten beschadigen. Nu zijn de honden alvast aan het wennen aan de stevige schoenen die 60 euro kosten en uit Canada zijn overgevlogen. Daar dragen de Husky's ze en voor hen zijn ze oorspronkelijk ook ontworpen; het is dus afwachten of ze net zo lekker om een Duitse herderspoot zitten als om die van een husky. En het is een kwestie van de juiste maat kiezen natuurlijk, want zij zijn er in XS tot XXL. (foto: Reuters) A police dog with foot protection is seenin this undated photo provided by police in Duesseldorf, western Germany, on Monday Feb. 25, 2008. Police dogs in the western German city of Duesseldorf will no longer get their feet dirty when on patrol: The entire dog unit will soon be equipped with blue plastic fiber shoes, officials said Monday. "All 20 of our police dogs _ German and Belgian shepherds are currently being trained to walk in these shoes," Andre Hartwich said. "I'm not sure they like it, but they'll have to get used to it." The unusual footwear is not a fashion statement but rather a necessity due to the high rate of paw injuries on duty. (AP Photo/Police) ** EDITORIAL USE ONLY; MANDATORY CREDIT ** Associated Press

In de Duitse stad Düsseldorf zullen in maart alle politiehonden blauwe synthetische hondenschoentjes dragen. Dat moet omdat in het oudste deel van de stad veel glas ligt en er te groot risico is dat hun poten beschadigen. Nu zijn de honden alvast aan het wennen aan de stevige schoenen die 60 euro kosten en uit Canada zijn overgevlogen. Daar dragen de Husky's ze en voor hen zijn ze oorspronkelijk ook ontworpen; het is dus afwachten of ze net zo lekker om een Duitse herderspoot zitten als om die van een husky. En het is een kwestie van de juiste maat kiezen natuurlijk, want zij zijn er in XS tot XXL. (foto: Reuters)