Ruth van Beek

Ruth van Beek Ruth van Beek verzamelt losse snapshots, pasfoto’s, dia’s en albums en knipt plaatjes uit kranten en oude boeken. Door het materiaal te vouwen, te snijden en te combineren met andere beeldfragmenten krijgt het beeld een nieuwe betekenis en ontstaat een kruising tussen fotografie en tekenen. In de tentoonstelling Reconstructions , die vanaf 29 febr is te zien in Foam, toont Van Beek een overzicht van beelden waarin dansende mensen vechten, dubbelportretten elkaar overlappen, gezichten verdwijnen, bloemen veranderen in ruimteschepen en wrakken vervormen tot karkassen van uitgestorven machines. T/m 9 april. Foam-Fotografiemuseum, Keizersgracht 609 Amsterdam. Dag 10-18u do-vr 10-21u. Inl 020-5516500 & www.foam.nl Ruth van Beek Ruth van Beek verzamelt losse snapshots, pasfoto’s, dia’s en albums en knipt plaatjes uit kranten en oude boeken. Door het materiaal te vouwen, te snijden en te combineren met andere beeldfragmenten krijgt het beeld een nieuwe betekenis en ontstaat een kruising tussen fotografie en tekenen. In de tentoonstelling Reconstructions , die vanaf 29 febr is te zien in Foam, toont Van Beek een overzicht van beelden waarin dansende mensen vechten, dubbelportretten elkaar overlappen, gezichten verdwijnen, bloemen veranderen in ruimteschepen en wrakken vervormen tot karkassen van uitgestorven machines. T/m 9 april. Foam-Fotografiemuseum, Keizersgracht 609 Amsterdam. Dag 10-18u do-vr 10-21u. Inl 020-5516500 & www.foam.nl

Ruth van Beek verzamelt losse snapshots, pasfoto’s, dia’s en albums en knipt plaatjes uit kranten en oude boeken. Door het materiaal te vouwen, te snijden en te combineren met andere beeldfragmenten krijgt het beeld een nieuwe betekenis en ontstaat een kruising tussen fotografie en tekenen. In de tentoonstelling Reconstructions , die vanaf 29 febr is te zien in Foam, toont Van Beek een overzicht van beelden waarin dansende mensen vechten, dubbelportretten elkaar overlappen, gezichten verdwijnen, bloemen veranderen in ruimteschepen en wrakken vervormen tot karkassen van uitgestorven machines.

T/m 9 april. Foam-Fotografiemuseum, Keizersgracht 609 Amsterdam. Dag 10-18u do-vr 10-21u. Inl 020-5516500 & www.foam.nl