Radio Voorkeur

Coen en Sander Schrikkelfeest. Liveprogramma voor en met luisteraars die op schrikkeldag iets bijzonders te vieren hebben. Radio 3 FM, 16.06-18.06u.

Desmet live. Presentator Theodor Holman praat met geheugendeskundige Douwe Draaisma over zijn nieuwe boek De Heimweefabriek; geheugen, tijd & ouderdom, waarin Draaisma laat zien wat zich in een ouder wordend geheugen afspeelt. Verder een paneldiscussie over geweld in Amerika en Europa, n.a.v. de met vier Oscars bekroonde film No country for old men. Met: Amanda Kluveld, Stephan Sanders en Chris van der Heijden. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. In Cinema.nl praten Lotje IJzermans en Floortje Smit met regisseur Paula van der Oest naar aanleiding van haar nieuwe film Tiramisu. En cameraman Paul van den Bos vertelt over het schilderij dat hem bijzonder aanspreekt: Een dronken slapende meyd aan een tafel van Johannes Vermeer. Radio 6, 20.02-22.00 uur.

Hoezo? Radio. Socioloog René Bekkers over de vraag of maatschappelijke stages voor pubers zinvol zijn. Hij deed er onderzoek naar en beantwoordt de vraag met ‘ja’. Radio 5, 21.02-22.02u.