Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Media

Prins Harry toch aan front

De Britse prins Harry blijkt al sinds december 2007 in Afghanistan te vechten. Dat bevestigde het Britse ministerie van Defensie gisteren. De 23-jarige Harry vecht als officier in de frontlinies tegen de Talibaan. Vorig jaar zou de jongste zoon van kroonprins Charles naar Irak vertrekken. In mei liet het Britse leger weten dat dit niet ging gebeuren. Harry zou een gewild doelwit zijn voor radicale moslims en daarmee zijn eenheid in gevaar brengen. Dat hij in december tóch ging vechten, in Afghanistan, is al een tijdje bekend bij de Britse media. Deze gaven gehoor aan het verzoek om erover te zwijgen. Een woordvoerder van het leger zei het te betreuren dat het nieuws toch is uitgelekt. Dat gebeurde in een Australisch tijdschrift en een Duitse krant. Prins Harry wordt door het leger aangeduid als Cornet Wales en draagt de bijnaam Bullet Magnet. Hij is de eerste Britse royal in 25 jaar die zich in een oorlogsgebied begeeft. (AP)

Bekijk filmpjes van de vechtende Harry via nrcnext.nl/links