Pim in de geest van Woudenberg

Pim in de geest van Woudenberg Helmert Woudenberg maakt een biografische solo-voorstelling over de politicus Pim Fortuyn, van zijn katholieke jeugd tot zijn gewelddadige dood in 2002. Fortuyns leven is weleens beschreven als ‘een tragedie van niet-vervulde dromen’. Woudenberg identificeert zich gaandeweg de voorstelling steeds meer met Fortuyn . Met souplesse en inzet weet hij de toeschouwers aan zich te kluisteren. Politiek en theater vinden elkaar – eindelijk. Niet belerend, wel met groots inlevingsvermogen. Woudenbergs laatste woord luidt eenvoudig: ‘Hij...’ Dan zijgt hij geluidloos ineen. Het is spel dat eerbied afdwingt, voor zowel Woudenberg als Pim Fortuyn . Tournee t/m 23 april. Inl www.grunfeld.nl.

Helmert Woudenberg maakt een biografische solo-voorstelling over de politicus Pim Fortuyn, van zijn katholieke jeugd tot zijn gewelddadige dood in 2002. Fortuyns leven is weleens beschreven als ‘een tragedie van niet-vervulde dromen’. Woudenberg identificeert zich gaandeweg de voorstelling steeds meer met Fortuyn . Met souplesse en inzet weet hij de toeschouwers aan zich te kluisteren. Politiek en theater vinden elkaar – eindelijk. Niet belerend, wel met groots inlevingsvermogen. Woudenbergs laatste woord luidt eenvoudig: ‘Hij...’ Dan zijgt hij geluidloos ineen. Het is spel dat eerbied afdwingt, voor zowel Woudenberg als Pim Fortuyn .

Tournee t/m 23 april. Inl www.grunfeld.nl.