Persepolis

Persepolis Verrukkelijke verfilming van de stripboeken van Marjane Satrapi die haar jeugd voor tijdens en na de islamitische revolutie in Iran tekende en beschreef. In de kleuren zwart en wit en af en toe rood zien we het leven van een wijs en levendig meisje van goede komaf van alle kanten worden bekneld door de opdringerige religiositeit van de ayatollah’s. Zwaar en licht wisselen elkaar als vanzelfsprekend af. Persepolis wordt verteld in een speels-tegendraadse redeneertrant. Satrapi’s grappen zijn hard en radicaal, bizar en steeds volkomen oprecht. Persepolis. Regie: Marjane Satrapi en Vincent Parronaud. Engels gesproken, met de stemmen van: Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve, Gena Rowlands, Sean Penn, Iggy Pop. In: 5 bioscopen. scene uit de animatiefilm Persepolis (2007) FOTO: A-Film Satrapi, Marjane;Paron, Vincent

Verrukkelijke verfilming van de stripboeken van Marjane Satrapi die haar jeugd voor tijdens en na de islamitische revolutie in Iran tekende en beschreef. In de kleuren zwart en wit en af en toe rood zien we het leven van een wijs en levendig meisje van goede komaf van alle kanten worden bekneld door de opdringerige religiositeit van de ayatollah’s. Zwaar en licht wisselen elkaar als vanzelfsprekend af. Persepolis wordt verteld in een speels-tegendraadse redeneertrant. Satrapi’s grappen zijn hard en radicaal, bizar en steeds volkomen oprecht. Persepolis. Regie: Marjane Satrapi en Vincent Parronaud. Engels gesproken, met de stemmen van: Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve, Gena Rowlands, Sean Penn, Iggy Pop. In: 5 bioscopen.