Overige films

Sinbad: Legend of the Sevens Seas (Patrick Gilmore & Tim Johnson, 2003, VS). Flamboyante animatiefilm uit de koker van DreamWorks. De vermaarde zeerover heeft de stem van Brad Pitt, twistgodin Eris die van Michelle Pfeiffer. SBS 6, 19.00-20.30u.

Around the World in 80 Days (Frank Coraci, 2004, VS). Remake van de gelijknamige film uit 1956, – die weer een verfilming was van het gelijknamige boek van Jules Verne uit 1873, toen het nog onmogelijk snel was om in 80 dagen de wereld rond te gaan – is op de eerste plaats een film van vechtjas Jackie Chan. RTL 4, 20.30-22.45u.

Mr. Deeds (Steven Brill, 2002, VS). Eenduidige remake van de klassieker Mr. Deeds Goes to Town (Frank Capra, 1936, met Gary Cooper). Grappenmaker Adam Sandler neemt zichzelf serieus als de pizzabakker uit Nergenshuizen die een fortuin erft. RTL 5, 20.30-22.10u.

Cruel Intentions (Roger Kumble, 1999, VS). Vijfde verfilming van Pierre Choderlos de Laclos’ brievenroman Les liaisons dangereuses uit 1782 speelt in het Manhattan van de jaren negentig. Film over manipulatie en verleiding in rijkeluismilieu werd destijds in deze krant omschreven als ‘veredelde soap’. Camerawerk Theo van de Sande. Net 5, 20.30-22.30u.

* La mala educación (Pedro Almodóvar, 2004, Spanje). Typisch ‘almodrama’ van de regisseur die met kitscherige melodrama’s vol hoeren en travestieten haast een eigen genre heeft geschapen. Een acteur doet auditie bij een regisseur die een jeugdvriend blijkt te zijn met wie hij samen op een internaat heeft gezeten. De acteur heeft een verhaal geschreven, waarin hij door een van de priesters blijkt te zijn misbruikt. De regisseur verfilmt het en krijgt een verhouding met de acteur, die niet degene is voor wie hij zich uitgeeft. Ned.2, 0.05-1.50u.