op nrcnext.nl

Vandaag in de weblogs

Wat vond het publiek?

„Het probleem na televisiedebatten (...) is dat het oordeel van journalisten zo weinig zegt over de waardering van het publiek”, schrijft Tom-Jan Meeus, NRC-correspondent in de VS, op zijn blog. Tijdens het debat tussen de Democratische presidentskandidaten, afgelopen dinsdag, is de publiekswaardering wél geregistreerd.

Bekijk de publiekswaardering via nrc.nl/race08

Digitale zaken

Internetjournalist Marie-José Klaver blogt over het British Museum dat 275.000 objecten van zijn collectie online heeft gezet. De komende maanden zal ook de rest online gezet worden: 7 miljoen objecten in totaal.

Bekijk het aanbod tot nu toe via nrc.nl/klaver

En verder...

Recensies en trailers

De film There will be blood van regisseur Paul Thomas Anderson ging gisteren in première. Hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis gaf gestalte aan de haatdragende olieman Daniel Plainview en won daarvoor de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. NRC-recensent Bas Blokker: „De film is grimmig, cynisch, soms overdadig, maar steeds fascinerend.”

Meer recensies en trailers op nrcnext.nl/film

Animatiefilmpjes

Mark Rooker maakt wekelijks een animatiefilmpje aan de hand van foto’s bij artikelen uit nrc.next.

Bekijk de filmpjes via nrcnext.nl/markrooker