Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

op nrcnext.nl

Vandaag in de weblogs

Wat vond het publiek?

„Het probleem na televisiedebatten (...) is dat het oordeel van journalisten zo weinig zegt over de waardering van het publiek”, schrijft Tom-Jan Meeus, NRC-correspondent in de VS, op zijn blog. Tijdens het debat tussen de Democratische presidentskandidaten, afgelopen dinsdag, is de publiekswaardering wél geregistreerd.

Bekijk de publiekswaardering via nrc.nl/race08

Digitale zaken

Internetjournalist Marie-José Klaver blogt over het British Museum dat 275.000 objecten van zijn collectie online heeft gezet. De komende maanden zal ook de rest online gezet worden: 7 miljoen objecten in totaal.

Bekijk het aanbod tot nu toe via nrc.nl/klaver

En verder...

Recensies en trailers

De film There will be blood van regisseur Paul Thomas Anderson ging gisteren in première. Hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis gaf gestalte aan de haatdragende olieman Daniel Plainview en won daarvoor de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. NRC-recensent Bas Blokker: „De film is grimmig, cynisch, soms overdadig, maar steeds fascinerend.”

Meer recensies en trailers op nrcnext.nl/film

Animatiefilmpjes

Mark Rooker maakt wekelijks een animatiefilmpje aan de hand van foto’s bij artikelen uit nrc.next.

Bekijk de filmpjes via nrcnext.nl/markrooker