Mladen Stilinovic in het Van Abbe

Mladen Stilinovic in het Van Abbe Deze tentoonstelling stemt heel nostalgisch. Collages van stukjes papier, krantenfoto’s en golfkarton. Kunstwerken gemaakt van bankbiljetten. Kunstenaars met snorren, haar tot op de schouders en spijkerbroeken met wijde pijpen. Protest en vrijheid en solidariteit met de arbeider. Toch tilt een combinatie van humor, zelfspot en scherpte van geest de kunst van Mladen Stilinovic (Belgrado, 1947, woont in Zagreb) uit boven de jaren zeventig. In de zwartwit fotoserie Artist at Work (1978) zien we hem liggend in bed, soms slapend op zijn zij, dan weer met open ogen peinzend op zijn rug liggend. Mladen Stilinovic. Van Abbemuseum, Bilderdijklaan 10 Eindhoven Tot 04/05. Di- zo 11-17u. do 11- 21u. www.vanabbemuseum.nl.

Deze tentoonstelling stemt heel nostalgisch. Collages van stukjes papier, krantenfoto’s en golfkarton. Kunstwerken gemaakt van bankbiljetten. Kunstenaars met snorren, haar tot op de schouders en spijkerbroeken met wijde pijpen. Protest en vrijheid en solidariteit met de arbeider. Toch tilt een combinatie van humor, zelfspot en scherpte van geest de kunst van Mladen Stilinovic (Belgrado, 1947, woont in Zagreb) uit boven de jaren zeventig. In de zwartwit fotoserie Artist at Work (1978) zien we hem liggend in bed, soms slapend op zijn zij, dan weer met open ogen peinzend op zijn rug liggend.

Mladen Stilinovic. Van Abbemuseum, Bilderdijklaan 10 Eindhoven Tot 04/05. Di- zo 11-17u. do 11- 21u. www.vanabbemuseum.nl.