Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Voetbal

Maaskant trainer bij NAC Breda

Robert Maaskant volgt volgend seizoen Ernie Brandts op als trainer van de voetballers van NAC. De club uit Breda heeft dit gisteren bekendgemaakt. Maaskant (39), nu trainer van eerstedivisieclub MVV, tekent een contract voor twee jaar en werkte eerder bij RBC Roosendaal, Willem II en Go Ahead Eagles.

NAC is bezig aan een goed seizoen. De ploeg staat vijfde in de eredivisie met drie punten achterstand op nummer twee Ajax en bereikte woensdag de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. Toch besloot de clubleiding van NAC vorige week het contract met Brandts, die sinds de zomer van 2006 de ploeg onder zijn hoede heeft, niet te verlengen.

„Ernie Brandts haalt het maximale uit deze groep”, zei voorzitter Willem van der Hoeven gisteren bij de presentatie van Maaskant. „Maar we hebben twijfels over de langere termijn.” Technisch directeur Earnest Stewart: „We genieten van de huidige situatie, maar volgend seizoen beginnen we gewoon weer met nul punten. Iedereen kijkt resultaatgericht, maar wij zijn er niet voor om met de waan van de dag mee te lopen. Met Robert Maaskant denken we de juiste man op de juiste plaats te hebben. Beter dan dit jaar presteren we waarschijnlijk onder geen enkele trainer. Ook niet onder Brandts.”

Maaskant wilde niet spreken van een „goed of slecht moment” om bij NAC in dienst te treden. „Als ik naar NAC kan, dan ga ik. NAC stroomt eigenlijk van jongs af aan door mijn aderen. Mijn vader Bob is hier trainer geweest en ik heb er nog in de jeugd gevoetbald.” (ANP)